Nu händer det saker! Forsa Databas har utvecklats till Forsaportalen. XML-baserad portalhemsida, publiceringssystem med moduler för bilder och föremål, allt i xml-teknik.

Start Utrustning Databasapplikationen Kontakta

  Utrustning:      (Priser inklusive moms.)
  Skanner. När det gäller att skanna in diabilder var vi först inne på att köpa en särskild diaskanner till Fotoprojektet i Forsa. Men det visade sig att de nya flatbäddskanrarna gör ett lika bra jobb. Det blev en Canon Canoscan 9950F som ger mycket hög kvalité, är snabb och lättjobbad. Den tar 12 diabilder åt gången. Överföring till datorn via USB2.

Pris: 4938kr

  Dator.
Det är viktigt att ha en kraftfull dator om arbetet ska gå smidigt. Denna rekommenderar jag:
Processor AMD 3,4+GHz, 1 GB internminne, 200 GB hårddisk, DVD-brännare. Trådlöst nätverkskort för framtida behov. XP Pro operativsysten.

Pris: 13560 kr

 

  Skärm. En bra skärm är viktig. Vi valde en Sony SDM-HS94P. En 19" platt LCD-skärm med mycket hög kvalité på bilden. För att kolla kalibreringen använder vi särskilda "testbilder" då vi jämför skanner, skärm och skrivare.

Pris:7625 kr inkl. moms.

 

 

  Skrivare.
Högklassig färglaserskrivare för bra utskrifter till ett lågt pris. HP Color laserjet 2550L. Format A4. Skriver bra både på vanligt papper och lite "bättre" papper. På denna skriver vi ut de bilder som man kan beställa i vår webbapplikation. Då använder vi lite tjockare och av bättre kvalitet än vanligt kontorspapper och plastar sedan in dessa bilder (varmlaminering).  Då får bilderna "fotokänsla" och kan även hänga ute i regnet om man vill ha en utställning utomhus.

Pris: 4112 kr

 

  Övrigt:
Photoshop Elements 3.0 fotoprogram. Kostar 1020 kr.
Ljusbord 200 x 150 mm dagsljusfärg på lampan kostar 845 kr.
Lupp kostar 123 kr.
Bomullshandskar kostar 85 kr.

Välkommen med en offertförfrågan på hela paketet.